29 juni 2007

Zeiltrip van Columbia naar Panama

22/06/07 - 27/06/07

Een avontuurlijke grensovergang met een zeiltripje van 6 dagen van Columbia naar Panama.

Eerst kennis gemaakt met onze kapitein de Leo, een heel sympathiek ventje van 27 jaar die al ne keer geire een jointje rookt. En dan met z'n allen, 6 personen in totaal, met de Marie Jo de woeste zee in.
Een klein bootje waar we gepuzzeld in pasten, een heel gezellige bedoening. Van veel luxe was hier dan ook niet echt sprake, 1 WC'ke in het midden van den boot, dus als ge ne keer op uw gemakske wou zitten, was dat dan ook in het gezelschap van de andere 5. Douchen in de zee, wat na 6 dagen een gepekeld velleke opleverde. De eerste 2 dagen op zee, waren enkel zeilen als er tenminste wat wind was en indien geen wind was het varen tegen 1knoop/uur. 's nachts stak de wind wel zeer hard op en dan was de Leo altijd aan het varen zodat wij overdag het stuur mochten overnemen omdat den andere aan 't slapen was. 2 dagen op zee en misschien maar 3 boten tegen gekomen en veel ander leven buiten dolfijnen was er niet te beleven. Maar na deze 2 dagen kwam de echte beloning. Aangekomen op de San Blaseilanden, een eilandengroep van 365 eilanden. Prachtige bounty-stranden, eilandjes met 1 palmboom, reuzeschelpen, verse kreeft en krab, zonneke, cocosnoten met rum.....geeeeeuuuuw.
Nog wat bijgetetterd met de andere toeristen die ook van Columbia kwamen met andere zeilboten. Dan hebben wij blijkbaar echt chance gehad met onze kapitein en de anderen. Dene ene boot zat vol Amerikaanse macho's, den andere boot met nen aan cocaïne verslaafde kapitein, en nog andere dronkaard van ne kapitein dat de rum uit de rugzakken van zijn passagiers stal.
Na 2 dagen in dit paradijs rondgehangen en gesnorkeld te hebben, zetten we onze koers verder naar Panama.
Een louche grensovergang midden in den jungle. En zo zijn we beland in Centraal-Amerika. Toch een beetje een raar gevoel dat we Zuid-Amerika achter ons hebben gelaten. snif.......
Alle foto's: http://www.flickr.com/photos/nickenleen/sets/72157600551323747/

22 juni 2007

Pasto - Popayane - Cali - Cartagena (Columbia)

17/06/07 - 22/06/07
Na de jungle werd het echt wel tijd om verder naar het Noorden te trekken. Heel veel tijd schiet er voor ons eerste deel van onze reis niet meer over en hebben nog veeeeeeeeeeeeeel te zien. In Quito zijn we gaan horen voor een goedkope vlucht naar Panama, maar viel dit toch wel even tegen: 350 dollar per persoon en moesten nog 3 dagen wachten om te kunnen vertrekken. Geen getreuzel, dan maar naar het iets gevaarlijkere Columbia.
Aan de grens stond het al vol poilitiecontroles op zoek naar druuuuuuuuuuuuuugs. Liep er al een of ander louch typeke in ne sprint de grens over maar werd al heel snel gevat en in de boeien gesmeten. Spannend....Columbia here we come.
Ons eerste busrit was naar Pasto, gezellig stadje maar niet te veel te beleven buiten een overwinning van de plaatselijke voetbalploeg. 's nachts reizen wordt zeer sterk afgeraden omdat je zowel ne keer beroofd en vermoord kan worden door de guerillas. Dus de volgende morgen hebben we ons dan maar op de meest gevaarlijke drugsroute gewaagd. Een 6uur durende, spectaculaire busrit van Pasto naar Popayane, doorheen de ruwste berglandschappen en om den haarspeldbocht een politiecontrole. Hier mocht je dan eens uitstappen, rugzak open doen en ne keer gefouilleerd worden.
Popayane, een van de gezelligste stadjes van Columbia, plezant om hier een dagske te chillen en om weer verder te trekken naar Cali. Hier hebben we een binnenlandse "goedkope" vlucht genomen naar het uiterste Noorden in Columbia: Cartagena. En hier zitten we nu aan de Caraïbische zee, tropische temperaturen, salsamuziek, terraskes en Cuba Libre.....en straks....jaja....met een echte zeilboot naar de San Blas eilanden om binnen 5 dagen aan te meren in Panama.......yihaaaaaaaaaa (dolfijntjes, verse tonijn, zonneke,......)

16 juni 2007

Spinneke

George of the jungle!

nen echte tarzan....

Cuyabeno Jungle (Ecuador)

11/06/07 - 15/06/07

Tijd om weer tussen de beestjes te zitten en deze keer de echte jungle in.
Diep diep het amazonewoud in, dicht tegen de Columbiaanse grens loopt de Cuyabeno River van waaruit we gedurende 5 dagen de Jungle verkend hebben .
Gezellige huttekes met krakend gezelschap van vleermuizen, tarantulas,kakkerlakken, mega mieren en natuurlijk de vele malariamugskes.
Het regenwoud, prachtig groen en zeer nat, want de naam spreekt voor zich....heel veel regenbuikes. Maar dit nam de pret niet weg. Met onze poncho en laarzen aan en nen echte tarzan als gids, hebben we weer een mooi plekske op aarde leren kennen. Verschillende wandelingen door de jungle gaf ons de kans om heel veel monsterlijke insecten en medische planten te leren kennen. Met de kano de rivier afvaren was dan weer heel interessant om vogeltjes en andere dieren te spotten zoals aapjes, roze rivierdolfijnen,...kaaimannen van 5 meter lang, vliegende en zwemmende aapjes.
Nick wou dan weer serieus concurreren met de gids om ook als echte tarzan aanzien te worden, wat hem aardig lukte en zeker omdat hij de meeste Pirhana's viste.

10 juni 2007

Cuenca - Alausi - Banos - Quito - Otavalo (Ecuador)

03/06/07 - 10/06/07
Alle lieve, leuke diertjes hebben we achtergelaten op Galapagos. Nee, we hebben gene zeeleeuw mee voor Tante Kristien, geen leguaan voor Mimi.
Een lift van de Great Garry Miller bracht ons tot in Cuenca, een gezellig stadje met veel mooie gebouwen. Na een nacht doorgebracht te hebben bij de plaatselijke dorpsgek zetten we ons reis verder naar Alausi. Dit zou een "highlight" zijn volgens onze reisgids. Daar kan je namelijk een treinrit beleven door de Andesbergen en dit op het dak van de trein. Maar weliswaar zijn er 2 Japannerkes afgevallen en nu kan je enkel nog mee in de trein. Daar hadden we dus 2 dagen op gewacht om dit nieuws te vernemen. De treinrit was dus allesbehalve spectaculair en in Alausi was ook al niet veel te beleven. Dus van Alausi verder naar Banos, een mooi dorpje midden in de bergen en omgeven door thermische baden en door een nog steeds actieve vulkaan. Na 4 maanden prachtig weer, werden we daar verwelkomd met serieuze regenbuien. Dus de vulkaan hebben we niet gezien omdat die verstopt zat in de wolken en in de regen in thermische badjes rondhangen is ook al niet te gezellig. Maar we hebben wel een rit met een truck door het berglandschap gedaan en alle watervallen gaan bezichten. Dit was wel weer de moeite en zeker de tarabita rit over een canyon.

Geen tijd verder verliezen en zo belandden we in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Een echte studentenstad met een nieuw en oud gedeelte. Van hieruit zijn we naar Otavalo getrokken om een dagje op de grootste Artisanale markt van heel Zuid Amerika door te brengen.
En na zo'n week van stadjes bezoeken, luieren en weinig actie is het weer tijd om iets leuk te doen....
Straks vertrekken we voor 5 dagen naar het Amazone woud....leve de grote spinnen en de vele mugskes.

oooohhh ja, we willen bij deze ook ons medeleven betuigen voor diegene die examenstress hebben..... 't komt wel goed...en volhouden!

06 juni 2007

Babyschildpad eerste pasjes

Galápagos (deel 2)

30/05/07 – 03/06/07
Gedurende de week voor onze cruise hadden we genoeg tijd om buiten het duiken heel Santa Cruz te verkennen. Dit is het eiland met de meeste inwoners van de Galapagos. Heel bekend omdat er nog het enige exemplaar van een bepaald soort schildpad leeft: Lonely George is the name. Ne gelukzak van een schildpad want heeft de grote eer om zijn domein te delen met 2 gelijkaardige vrouwelijke schildpadden in de hoop dat hij er ne keer langs van gaat geven om zijn soort in stand te houden. Maar de Lonely George heeft er niet veel goesting in wat de wetenschap ten zeerste betreurt.
Tijd om wat te gaan cruisen met de kayak in Tortuga Bay om daar de vele waterschildpadden te zien zwemmen. We waren nog maar even het water in en zagen geen schildpadden maar haaievinnen langs alle kanten. Met een snelheid kwamen die naar onze bootjes toe….om dan weer weg te duiken en viskes te vangen…serieus adrenalinekayakken was dat.
En na 8 dagen mochten we eindelijk op cruise met de Yolita boot. 12 Giechelende Amerikaanse biologie studentjes en 2 typische Amerikaanse leraars. Eric, de leraar Spaans, nen droge neger en The Great Garry Miller, professor Ecologie. We speelden precies mee in nen typische B movie, maar hebben ons uiteindelijk zeer goed geamuseerd en heel veel bijgeleerd. We hadden de slechtse boot en de slechtse kajuit, de beste kok, het minste eten, de stomste gids maar een fantastische week.
Van het ene eiland naar het andere, snorkelen tussen de zeeleeuwen die aan ons voeten kwamen sniffelen, manta-rays, hammerhaeds, white tipped reef sharks en de galapagos sharks. Birdwatching met de Blue Footed Boobies die een speciaal paringsdanske showden, de fregate bird die dan weer ne rode ballon kon opblaazen om zijn vrouw te imponeren, albatrossen, Darwin mussen,….We hebben ook een babyschildpadje gezien dat net uit z’n ei kwam gekropen en de weg naar de grote zee zocht.
Allemaal heel leuk dus!
Fotos’: http://www.flickr.com/photos/nickenleen/sets/72157600314241247/

Jaws The Revenge

Jaws the return

Adrenalinekayakken met Jaws