20 oktober 2007

Kathmandu (Nepal)

06/10/07 - 08/10/07
Kathmandu: getoeter, smog, bellekes gerinkel, druk druk druk maar.....lekker eten.
Vooral het lekker eten was zeer welkom na onze doorreis door Tibet waar we op instant noodles en rijst met groenten hebben geleefd. Dus eerste avond direct richting Fire and Ice restaurant, de beste Pizzeria in Kathmandu. Blijkbaar ook de favoriet van de vroegere kroonprins die waarschijnlijk na smakelijk zijne pizza binnen gespeeld te hebben, efkes heel het koningshuis neergeknald heeft.
Kathmandu is dan weer een shoppingsparadijs voor goedkope CD'kes, fake trekkingskledij en ook overvol van de hippiewinkeltjes. In de jaren '70 zijn hier veel jonge westerse hippies toegekomen, die ondertussen wel wat ouder geworden zijn, maar nog steeds met een peace-teken, rond brilleke en een flodderbroek rondlopen. Nepal staat vol marihuanaplanten en zo is alles hier heel vredevol voor die mannen.
Ons broekskes begonnen ook wat te slijten, dus hebben we ons ook een hippiebroek aangeschaft maar heb wel ontdekt dat dit mijne fashionstyle toch niet is ze.
De stad loopt verder vol met hindu's, heilige koeien, Holy mens.....allemaal op weg naar een of andere Hindu tempel, die we dan ook allemaal bezocht hebben en zo ons cultureel niveau weer wat opgekrikt hebben.

Geen opmerkingen: