29 november 2007

Bangkok (Thailand)

20/11/07 - 26/11/07

Jiepieeeeeeeee.....het vuile India achter ons gelaten!!!!
We waren zo blij dat we zelfs een paar uurtjes te vroeg richting luchthaven waren getrokken met het idee om ons te laten verwennen met alles wat je in de leuke luchthaven winkeltjes kan krijgen. Maar was dat een dikke tegenvaller: een ongestructureerde, vuile luchthaven met 2 winkeltjes en een vies, duur sandwichkraam. En zo hebben we ons nog eens kunnen laten gaan in een laatste keer zagen en kakken op de kak-Indiers.
Dan een leuke vlucht met alles erop en eraan (tandenborsteltjes, kousen, dekentje, rode wijn, whiskey cola,.......) kortom een nieuwe perfecte start!
Bangkok, zalig........luxe, proper, geen gezaag en fantastische shoppaleizen! Wat moet ne mens nog meer hebben??? aaah ja, een proper hotelleke met zwembadje, was dan ook heel snel geregeld!
Met de spleetoogjes hebben wij helemaal geen last, en dat is een serieuze meevaller.
Dus Bangkok hebben we volledig op ons gemakske gaan verkennen zonder iemand ne Lonely Planet tegen zijne kop te smijten. Onze voorkeur ging deze keer uit naar puur shoppen en voor de verandering weeral lekker eten. Van het ene shoppingscenter en sushirestaurant naar het andere, en zo waren de eerste dagen goed gevuld.
Nog een beetje cultuur opgedaan door een bezoekje te brengen aan het Grand Palace en de Emerald Buddha, veel glitter en goud en bellekes, de moeite en zeker een van de mooiste tempels die we al gezien hebben.
's avonds hebben we ons ook nog bezig gehouden met zwaar culturele activiteiten en een bezoekje gebracht aan de Thaise hoerenbuurt, waar Nick snel een menu onder zijne neus geschoven kreeg en de keuze had uit verschillende masseusekes en allemaal met Happy Ending en als hij daar geen zin in had, mocht hij for free de pingpong of bananenshow meemaken ! Klinkt alleszins gezond!
Nog een leuke afsluiter was het Krathong Festival in Thailand, volle maan en overal kleine bootjes gemaakt uit bananenbladen met kaarsjes die op elk riviertje, watertje, zwembad aan het drijven waren. Zo kan je zelf je bootje op het water laten en zou de eeuwige liefde beloven. En moets je nu pech hebben dan zal je de eeuwige liefde zeker vinden in een volgend leven. Dus wij vonden dat zeker geen slechte investering, en hebben ons direct een fel bootje aangeschaft met vlag en al. Die stond dan ook wel heel snel in vuur en vlam.....zegt genoeg over ons dus!
Laatste dag Bangkok, een speciaal dagske want we hebben bezoek van Sylvie........die helemaal overgevlogen is uit het koude, natte Belgie om samen 3 weekjes te genieten van het luilekker leven in Vietnam!!!!

Alle foto's: http://www.flickr.com/photos/nickenleen/sets/72157603326318230/

Geen opmerkingen: