04 juli 2007

Pierto Viejo - Tortuguero - San Jose (Costa Rica)

23/06/07 - 03/07/07

Een rit doorheen verschillende bananenplantages leidde ons naar de grens van Costa Rica. En deze keer niet zomaar banaantjes maar wel de enige echte Chiquita bananen. We hebben nu tijdens onze reis al zoveel bananen geproefd, dat we echte kenners geworden zijn. Ik werd onlangs zelfs Monkey Women genoemd. Nu zijn Nick en ik het er beiden over eens dat de Chiquitabanaan, een stevige, niet te rijpe, mooie gele banaan is zonder al te veel bruine plekjes. En deze blijft de beste.
Ok, genoeg bananenpraat, tijd om de grens over te steken in de middle of knowhere. Costa Rica, is een en al surf. en zo is Pierto Viejo, een klein surfdorpje gelegen aan de Caraïbische zee. Rastamannen met dikke joints tussen hun lippen, een surfplank onder hunne ene arme en één of andere wanhopige Amerikaanse Chic aan de andere arm. Mooie stranden, palmbomen en schitterend weer wat ons opnieuw in een paradijs bracht.
Na 2 dagen hier uitgerust te hebben zetten we onze koers richting Tortuguero. Een zandweg groot, 3 uur onderweg met het bootje om dit afgelegen plaatsje te bereiken. Onderweg veel beestjes gezien zoals Nick de luiaard, aapjes, reigers, orupendula, kaaimannen,....
Tortuguero is bekend omdat het een nesttingsgebied is voor zeeschildpadden. Deze periode is dan ook het seizoen en zo hebben we 's nachts een reuzeschildpad haar nestje zien maken om daar even een 120 tal eikes in te leggen en nadien uitgeput terug richting de grote zee te sjoffelen.
Costa Rica is heel mooi maar 't zit hier vol Amerikanen, zeer westers dus en 't is hier mega duur. En wegens ons tijdsgebrek, hebben we beslist om hier door te vliegen om zo meer tijd in de andere landen van Centraal-Amerika door te brengen. Nog een tussenstop in San Jose, de hoofdstad van Costa Rica om zo verder te gaan naar Nicaragua.

Alle foto's: http://www.flickr.com/photos/nickenleen/sets/72157600643783736/

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Tis hier architect Van Raemdonck
:-)

Jaja... ge leest het goed !
Whieeeeeeeee feest er daar in mijn plaats maar eens goed op los!
Ik ga vlug nog wat centjes verdienen want kzal ze goed kunnen gebruiken in Parijs!

Architect Van Raemdonck Mimi

haha, klinkt goed é ;-)

Anoniem zei

Zu ne maaf, gij scheird ou! Da past ni bij het plaatje wer. Zeker nie me zu nen zonsondergang.

Alles is hier trouwes al geregeld, de loods staat klaar vr gevuld te worden met splitters.
Get your hamburgers and hott-dogs here folks, this bus is going to spin his $$$$10.000$$$$wheeeeeels!

Keirel, T'amuzement ah!
MiderTechnicS

Nick en Leen zei

Hey madam de architect,

c'est vachement bien et tu sais qu'il y avait un mec qui visitait Paris et realisait le tour d'Eiffel.

Bien a toi,

Nick et Leen

Nick en Leen zei

Mider heb de gij een bus gekocht of wa??? En hot dogs en hamburgers dat kan ik nie meer ruiken of zien!
En Dem hoe zit da met die kever??