23 september 2007

Beijing - Lhasa (China)

20/09/07 - 23/09/07

Met pijn in het hart hebben we het shopparadijs Beijing achter ons gelaten en nog eens 2 dagen genoten van een treinreis doorheen China.
Deze keer ging het om de nieuwe, rechtstreekse verbinding tussen Beijing en Lhasa in Tibet, de hoogste treinrit waar we op 5000m zelf voorzien werden van zuurstof. Niet met 4 personen in een coupeeke maar met 6, wat lekker krap was. Uiteindelijk allemaal geen probleem, want hebben ons kunnen amuseren met boekjes lezen, slapen en genieten van de mooie landschappen en een beetje ijl in het kopke zijn.
Uiteindelijk na 2 dagen 's avonds aangekomen in Lhasa, waar nergens een lampke brandde, overal moniken die in de smalle straatjes rondslenterden, een speciaal sfeerke dat ons direct aanstond.
En vandaag waren we dan ook helemaal in topvorm om deze stad te verkennen met z'n kloosters, de Potala tempel wat de vroegere woning van de Dalai Lama was. En natuurlijk heel veel people watching wat hier toch weer de moeite is: jonge moniken met nen hippe zonnebril op Nike basketbalsloefkes en de nieuwste GSM in hun hand om de laatste gebedjes door te sms'en. Maar je hebt er ook anderen die op hun buik voortglijdend een hele tocht afleggen. Het Budhisme weet blijkbaar nog veel mensen te bekoren, helemaal iets anders dan ons Christendom.
Verder hebben we nog wat kampeermateriaal aangeschaft om morgen een weekje de bergen in te trekken en een paar passen van 5000 en meter te overbruggen. Dus hopelijk tot binnen een week...........

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is hier vandaag 24 september dus .... Nick ne gelukkige verjaardag.IK heb gelezen dat jullie een week onbereikbaar zullen zijn dus, als je dit leest zult ge al 8 dagen verjaart zijn.
Voila, ik heb dus ook Mimi hare raad gevolgd om iets op jullie blok neer te schrijven .
groetjes
Bert en Liliane

Anoniem zei

Er is er één jarig hip hip hoera.Proficiat een gelukkige verjaardag en nog vele mooie reizen.
Groetjes mama en papa

Anoniem zei

Hieperdepieperdepiep hoeraaaaaaaaaaaa...AAAAAAAAAAA....aaaaaa....AAAAAAAAA.....aaaaaa...AAAAA...aaaa !


MIMI

Anoniem zei

Jeeee Keirrrel! zu te zien hebben jullie weer ni stil gezeten.

Net zoals in z-america past Nick zich duidelijk in het andere werelddeel perfect aan zoals een kameleon. De mondhygiëne taarentegen zou ik maar westers houden :-) echt niet om aan te zien die mongoolse rotte afgebrokkelde tanden.
Trouwes vanaf 25 wordt er afgeteld naar beneden :-)

Jee
MiderTech

Anoniem zei

damn kvinnet zo jammer dak jullie gemist heb tijdens pukkelpop... hoe is het daar? wanneer zijn jullie terug??? want ik begin jullie nu érg te missen :) heb wat nieuwe vriendjes gemaakt die jullie héél leuk gaan vinden.
tot heeeeeel snel en geniet nog van die paar maanden!!! xxxx
Simon