02 september 2007

Transsiberie-Express (Rusland)

28/08/07 - 02/09/07

Na 4 dagen in het "koude" Moskou doorgebracht te hebben, was het pas tijd om de echte Siberische koude op te zoeken. Met de transsiberische express trein hebben we een 6 daagse continue rit gemaakt vanuit Moskou tot Ulaan-Bataar in Mongolie. Een treinrit doorheen heel Siberie kon ons een klein beeld scheppen van wat Rusland nu eigenlijk is. Ok, de koude was er eigenlijk helemaal niet, want de zomers zijn hier kort maar krachtig met temperaturen tot 35 graden. Een groot verschil met een lange winter van enkele maanden met op sommige plaatsen temperaturen van -65 graden.
Aangekomen op een drukbevolkt perron vol Russen, Mongolen en toch wel wat toeristen konden we een half uurtje later de trein op, wagon 11, slaapplaatsje 23 en 24. Wij hadden voor tweede klasse gekozen en mochten zo een compartimentje delen met nog 2 anderen. Onze trein reed van Moskou tot Peking en blijkbaar kozen veel toeristen om rechtstreeks door te reizen tot Peking, waardoor wij in een aparte Mongolie wagon gedropt werden. Onze medereizigers, 2 Duitsers mochten hun compartimentje delen met 2 Mongolen en wij, wij bleven alleen over. Geen geklaag, geen gezaag, groot feest bij de Nick en de Leen met de nodige wodka. Nick haalde zelfs z'n Mac Gyver kunsten boven en installeerden onze muziekinstallatie zonder zelfs een stopcontact te gebruiken.
Na 2 dagen feest en duizenden bomen gepasseerd te hebben, kregen we eindelijk gezelschap van ne Chinees. Niets tegen Chinezen ze, maar wat eten die toch allemaal? Alles wat serieus stinkt heeft diene mens de overige 4 dagen binnengespeeld. Veel communicatie was er ook niet bij, dus zijn we overgegaan op boekjes lezen en nog wat meer bomen tellen. De rit was heel mooi, je zag het landschap steeds veranderen, passeerden het Bailkalmeer en kwamen uit op de Mongoolse vlaktes waar geen boompje meer te bespeuren viel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja zeg... saai hoor 6 dagen op zo nen trein zitten !!!
Parijs lijkt me wel inorde te komen, nog wa papieren enzo regelen.

Als ge ulle moest vervelen;

http://www.youtube.com/liekemimi

MIMI