10 juni 2007

Cuenca - Alausi - Banos - Quito - Otavalo (Ecuador)

03/06/07 - 10/06/07
Alle lieve, leuke diertjes hebben we achtergelaten op Galapagos. Nee, we hebben gene zeeleeuw mee voor Tante Kristien, geen leguaan voor Mimi.
Een lift van de Great Garry Miller bracht ons tot in Cuenca, een gezellig stadje met veel mooie gebouwen. Na een nacht doorgebracht te hebben bij de plaatselijke dorpsgek zetten we ons reis verder naar Alausi. Dit zou een "highlight" zijn volgens onze reisgids. Daar kan je namelijk een treinrit beleven door de Andesbergen en dit op het dak van de trein. Maar weliswaar zijn er 2 Japannerkes afgevallen en nu kan je enkel nog mee in de trein. Daar hadden we dus 2 dagen op gewacht om dit nieuws te vernemen. De treinrit was dus allesbehalve spectaculair en in Alausi was ook al niet veel te beleven. Dus van Alausi verder naar Banos, een mooi dorpje midden in de bergen en omgeven door thermische baden en door een nog steeds actieve vulkaan. Na 4 maanden prachtig weer, werden we daar verwelkomd met serieuze regenbuien. Dus de vulkaan hebben we niet gezien omdat die verstopt zat in de wolken en in de regen in thermische badjes rondhangen is ook al niet te gezellig. Maar we hebben wel een rit met een truck door het berglandschap gedaan en alle watervallen gaan bezichten. Dit was wel weer de moeite en zeker de tarabita rit over een canyon.

Geen tijd verder verliezen en zo belandden we in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Een echte studentenstad met een nieuw en oud gedeelte. Van hieruit zijn we naar Otavalo getrokken om een dagje op de grootste Artisanale markt van heel Zuid Amerika door te brengen.
En na zo'n week van stadjes bezoeken, luieren en weinig actie is het weer tijd om iets leuk te doen....
Straks vertrekken we voor 5 dagen naar het Amazone woud....leve de grote spinnen en de vele mugskes.

oooohhh ja, we willen bij deze ook ons medeleven betuigen voor diegene die examenstress hebben..... 't komt wel goed...en volhouden!

1 opmerking:

Anoniem zei

Merci voor ulle cadeau!!!
Superneig zo'n hangmat, ik verlang al naar de tijd dat ik er in ga hangen...nog even geduld hebben.

Mimike pipieke