22 juni 2007

Pasto - Popayane - Cali - Cartagena (Columbia)

17/06/07 - 22/06/07
Na de jungle werd het echt wel tijd om verder naar het Noorden te trekken. Heel veel tijd schiet er voor ons eerste deel van onze reis niet meer over en hebben nog veeeeeeeeeeeeeel te zien. In Quito zijn we gaan horen voor een goedkope vlucht naar Panama, maar viel dit toch wel even tegen: 350 dollar per persoon en moesten nog 3 dagen wachten om te kunnen vertrekken. Geen getreuzel, dan maar naar het iets gevaarlijkere Columbia.
Aan de grens stond het al vol poilitiecontroles op zoek naar druuuuuuuuuuuuuugs. Liep er al een of ander louch typeke in ne sprint de grens over maar werd al heel snel gevat en in de boeien gesmeten. Spannend....Columbia here we come.
Ons eerste busrit was naar Pasto, gezellig stadje maar niet te veel te beleven buiten een overwinning van de plaatselijke voetbalploeg. 's nachts reizen wordt zeer sterk afgeraden omdat je zowel ne keer beroofd en vermoord kan worden door de guerillas. Dus de volgende morgen hebben we ons dan maar op de meest gevaarlijke drugsroute gewaagd. Een 6uur durende, spectaculaire busrit van Pasto naar Popayane, doorheen de ruwste berglandschappen en om den haarspeldbocht een politiecontrole. Hier mocht je dan eens uitstappen, rugzak open doen en ne keer gefouilleerd worden.
Popayane, een van de gezelligste stadjes van Columbia, plezant om hier een dagske te chillen en om weer verder te trekken naar Cali. Hier hebben we een binnenlandse "goedkope" vlucht genomen naar het uiterste Noorden in Columbia: Cartagena. En hier zitten we nu aan de Caraïbische zee, tropische temperaturen, salsamuziek, terraskes en Cuba Libre.....en straks....jaja....met een echte zeilboot naar de San Blas eilanden om binnen 5 dagen aan te meren in Panama.......yihaaaaaaaaaa (dolfijntjes, verse tonijn, zonneke,......)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb gedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!!!!

nu nog afwachten é...

Ik hou jullie wel op de hoogte, als ik nie geslaagd ben gaan ze denk ik de 4e of de 5e bellen ! spannend

mimi

xxx

Nick en Leen zei

amai, de max.....eindelijk gedaan.
Wij duimen hier kei hard voor jou.

Heel veel liefs van ons 2

Nick en Leen zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.