06 juni 2007

Galápagos (deel 2)

30/05/07 – 03/06/07
Gedurende de week voor onze cruise hadden we genoeg tijd om buiten het duiken heel Santa Cruz te verkennen. Dit is het eiland met de meeste inwoners van de Galapagos. Heel bekend omdat er nog het enige exemplaar van een bepaald soort schildpad leeft: Lonely George is the name. Ne gelukzak van een schildpad want heeft de grote eer om zijn domein te delen met 2 gelijkaardige vrouwelijke schildpadden in de hoop dat hij er ne keer langs van gaat geven om zijn soort in stand te houden. Maar de Lonely George heeft er niet veel goesting in wat de wetenschap ten zeerste betreurt.
Tijd om wat te gaan cruisen met de kayak in Tortuga Bay om daar de vele waterschildpadden te zien zwemmen. We waren nog maar even het water in en zagen geen schildpadden maar haaievinnen langs alle kanten. Met een snelheid kwamen die naar onze bootjes toe….om dan weer weg te duiken en viskes te vangen…serieus adrenalinekayakken was dat.
En na 8 dagen mochten we eindelijk op cruise met de Yolita boot. 12 Giechelende Amerikaanse biologie studentjes en 2 typische Amerikaanse leraars. Eric, de leraar Spaans, nen droge neger en The Great Garry Miller, professor Ecologie. We speelden precies mee in nen typische B movie, maar hebben ons uiteindelijk zeer goed geamuseerd en heel veel bijgeleerd. We hadden de slechtse boot en de slechtse kajuit, de beste kok, het minste eten, de stomste gids maar een fantastische week.
Van het ene eiland naar het andere, snorkelen tussen de zeeleeuwen die aan ons voeten kwamen sniffelen, manta-rays, hammerhaeds, white tipped reef sharks en de galapagos sharks. Birdwatching met de Blue Footed Boobies die een speciaal paringsdanske showden, de fregate bird die dan weer ne rode ballon kon opblaazen om zijn vrouw te imponeren, albatrossen, Darwin mussen,….We hebben ook een babyschildpadje gezien dat net uit z’n ei kwam gekropen en de weg naar de grote zee zocht.
Allemaal heel leuk dus!
Fotos’: http://www.flickr.com/photos/nickenleen/sets/72157600314241247/

Geen opmerkingen: