16 juni 2007

Cuyabeno Jungle (Ecuador)

11/06/07 - 15/06/07

Tijd om weer tussen de beestjes te zitten en deze keer de echte jungle in.
Diep diep het amazonewoud in, dicht tegen de Columbiaanse grens loopt de Cuyabeno River van waaruit we gedurende 5 dagen de Jungle verkend hebben .
Gezellige huttekes met krakend gezelschap van vleermuizen, tarantulas,kakkerlakken, mega mieren en natuurlijk de vele malariamugskes.
Het regenwoud, prachtig groen en zeer nat, want de naam spreekt voor zich....heel veel regenbuikes. Maar dit nam de pret niet weg. Met onze poncho en laarzen aan en nen echte tarzan als gids, hebben we weer een mooi plekske op aarde leren kennen. Verschillende wandelingen door de jungle gaf ons de kans om heel veel monsterlijke insecten en medische planten te leren kennen. Met de kano de rivier afvaren was dan weer heel interessant om vogeltjes en andere dieren te spotten zoals aapjes, roze rivierdolfijnen,...kaaimannen van 5 meter lang, vliegende en zwemmende aapjes.
Nick wou dan weer serieus concurreren met de gids om ook als echte tarzan aanzien te worden, wat hem aardig lukte en zeker omdat hij de meeste Pirhana's viste.

Geen opmerkingen: