29 juni 2007

Zeiltrip van Columbia naar Panama

22/06/07 - 27/06/07

Een avontuurlijke grensovergang met een zeiltripje van 6 dagen van Columbia naar Panama.

Eerst kennis gemaakt met onze kapitein de Leo, een heel sympathiek ventje van 27 jaar die al ne keer geire een jointje rookt. En dan met z'n allen, 6 personen in totaal, met de Marie Jo de woeste zee in.
Een klein bootje waar we gepuzzeld in pasten, een heel gezellige bedoening. Van veel luxe was hier dan ook niet echt sprake, 1 WC'ke in het midden van den boot, dus als ge ne keer op uw gemakske wou zitten, was dat dan ook in het gezelschap van de andere 5. Douchen in de zee, wat na 6 dagen een gepekeld velleke opleverde. De eerste 2 dagen op zee, waren enkel zeilen als er tenminste wat wind was en indien geen wind was het varen tegen 1knoop/uur. 's nachts stak de wind wel zeer hard op en dan was de Leo altijd aan het varen zodat wij overdag het stuur mochten overnemen omdat den andere aan 't slapen was. 2 dagen op zee en misschien maar 3 boten tegen gekomen en veel ander leven buiten dolfijnen was er niet te beleven. Maar na deze 2 dagen kwam de echte beloning. Aangekomen op de San Blaseilanden, een eilandengroep van 365 eilanden. Prachtige bounty-stranden, eilandjes met 1 palmboom, reuzeschelpen, verse kreeft en krab, zonneke, cocosnoten met rum.....geeeeeuuuuw.
Nog wat bijgetetterd met de andere toeristen die ook van Columbia kwamen met andere zeilboten. Dan hebben wij blijkbaar echt chance gehad met onze kapitein en de anderen. Dene ene boot zat vol Amerikaanse macho's, den andere boot met nen aan cocaïne verslaafde kapitein, en nog andere dronkaard van ne kapitein dat de rum uit de rugzakken van zijn passagiers stal.
Na 2 dagen in dit paradijs rondgehangen en gesnorkeld te hebben, zetten we onze koers verder naar Panama.
Een louche grensovergang midden in den jungle. En zo zijn we beland in Centraal-Amerika. Toch een beetje een raar gevoel dat we Zuid-Amerika achter ons hebben gelaten. snif.......
Alle foto's: http://www.flickr.com/photos/nickenleen/sets/72157600551323747/

Geen opmerkingen: