08 augustus 2007

Isla Holbox - Cancun (Mexico)

02/08/07 - 08/08/07
Isla Holbox is een klein eilandje, zo'n 3uur rijden van Cancun. Wij kenden het al omdat het blijkbaar een kitersparadijs is. Jammer genoeg is het nu niet het juiste seizoen, dus geen wind en nergens de mogelijkheid om materiaal te huren. Maar deze periode is dan wel het seizoen om whale sharks te spotten. Vissen van 14 meter lang die enkel plankton eten en daarom zich nu rond Isla Holbox bevinden.
Aangekomen op het eiland, vonden we meteen een gezellige camping waar een hutje met hangmatten ons nieuw huisje voor enkele dagen werd.
De volgende morgen zijn we op speurtocht getrokken naar die mega beesten om met hen te snorkelen. Met een gids het water in om boven of naast hen te zwemmen. Ik had super veel schrik, elke keer als die plankton eten gaat hun mond wagenwijd open en daar wil je echt niet in belanden. Die beesten hun ogen staan ook aan de zijkant, dus als je voor hun mond zwemt, dan zien zij je niet en kan je wel eens gefilterd worden doorheen hun kieuwen.
Voor ons was dit toch weer een topper en met de bootrit terug zagen we nog dolfijnen, schildpad, spotted eagle ray en een manta ray.
Een geslaagde dag werd gevierd met een geslaagde maaltijd van verse vis in papillon op den BBQ. mjammmmmmie.
Na een paar dagen op Isla Holbox, zijn we naar ons eindbestemming getrokken.....het mega toeristische Cancun.
Nog wat zonnen, eten en zwaar gaan feesten in de Cocobongo, the place to be in Cancun. Je betaalt 40 dollar inkom en krijgt heel de avond gratis drank en een 4 uur durende show wat een echt spectakel was.
Dus vandaag katerke......en morgen vliegen we naar Mexico City om dan richting Washington te vliegen en dan ja, en dan zijn we echt bijna thuis.
Maakt de tomatensoep maar al klaar, dat de memé maar al ballekes bakt en dat onze papa den BBQ maar al aan steekt. Leve de bloemkool met witte saus, boontjes, lamskotteletjes,....
We kijken er echt naar uit om jullie allemaal terug te zien.

Tot in den Belgique!

Geen opmerkingen: