28 augustus 2007

Moskou (Rusland)

24/08/07 - 28/08/07

12 hectische dagen achter de rug met een blij weerzien van mama's en papa's, zussen, vrienden en vriendinnen. En zo konden we met het nodige overgewicht van de afgelopen etentjes het vliegtuig op richting Zurich om dan verder te vliegen naar Moskou. 5 uurtjes later konden we ons al verdiepen in alle Russische tekentjes en in het taaltje om onze weg te vinden naar onze hostel. "Gracias en por favor werden ook al niet verstaan, dan maar met gebarentaal de bus en metro op.
We konden al snel een speciaal maar zeer aangenaam sfeertje waarnemen. Moskou is zeker de moeite met z'n architectuur: grijze, strakke gebouwen en kerken met de kleurrijkste torentjes. Een bezoekje aan het Rode Plein, het Kremlin en eens goeiedag zeggen aan Lenin maakten natuurlijk ook deel uit van onze citytrip.
Opmerkelijk doet de mafia hier gouden zaken: als je weet dat een gemiddeld maandloon 300 euro bedraagt, dan sta je echt versteld als je hier de Porsche Cayennen, de Masserati's, de BMW's 7 en andere dikke bakken ziet rondvlammen. En dan voor de mannen is het hier een echt paradijs: veel vrouwen en niet zo maar van die goedkope matroesjka's maar modellekes met lange benen, prachtig gekleed in Chanel, Hugo Boss, Moschino,......
Vodka blijft geliefd bij de Russen maar bij de jongere generatie is dit wat meer vervangen door het drinken van bier en zo is het maar doodnormaal dat iedereen (mannen, vrouwen en de Nick) hier met halve liters rondloopt.
Alle foto's: http://www.flickr.com/photos/nickenleen/sets/72157601724634381/

Geen opmerkingen: