07 augustus 2007

Tulum - Playa del Carmen (Mexico)

29/07/07 - 02/07/07
Mexico het land van de lekkere taco's, burrito's en straffe Tequila...... ons laatste stop in Centraal Amerika.
Neem nu allen even de tijd om het volume van je computer vollenbak te zetten en met volle borst dit pracht nummer mee te zingen, even klikken op de deze link en huplakeeeeee gaan met die banaan.......
Tulum, een niet zo gezellig stadje maar wel prachtige witte stranden en gekend om z'n Maya ruïnes. Hier hebben we enkele dagen verbleven in de meest populaire hostel die we tot nu toe al hebben gezien. Niet echt ons ding om happy happy te socializen met iedereen maar soit we hebben daar toch kennis gemaakt met 2 sympathieke Duitsers. De Valentin en Michael, twee gasten van 21 en 24 jaar, een beetje heel intellectueel met leuke droge humor. We hadden hen eigenlijk al een paar keer tegengekomen in Guatemala en Belize dus na de zoveelste ontmoeting konden we er niet meer onderuit en zijn eindelijk aan de praat geraakt. Sindsdien hebben we samen verder gereisd omdat we toch allen dezelfde richting uitmoesten. De volgende dag hebben we het strand en de ruïnes verkend en met de nodige Corona's werd het een gezellige bedoening. Het straffe van al is dat we daar op het strand voor de tweede keer mijn huurders Ann en Gino zijn tegengekomen. Een goeie reden dus om nog meer Corona's binnen te kappen. Na zonsondergang, was het tijd om te gaan BBQen in onze hostel.

In de regio rond Tulum zijn veel grotten waar je kan gaan duiken of snorkelen. Duiken was net iets te duur, en werd het een snorkeltrip. Zeer verfrissend na al dat rondgeloop in 35 graden.....pufpuf.

Van Tulum naar Playa Del Carmen, waar we voor het eerst sinds 6 maanden een gevoel hadden van terug in de beschaafde wereld te komen. Niet direct een backpackers place met al z'n ressorts, clubs, Amerikaanse ketens en massa's toeristen met het gekleurde all inclusive bandje. We hadden gehoopt hier te kitesurfen maar geen wind en geen materiaal maakte dat we weer noodgewongen op ons luie kont in het zand moesten gaan zitten met ne verfrissende Margarita.

1 opmerking:

Anoniem zei

Stalagtieten olé olé, mooi is dat!
Zeg, die haaien, wat voor tamme beesten zijn dat daar eigenlijk!!???!! Ze zitten daar precies allemaal aan den dope.
Ik wil sensatie, afgebeten benen...armen... maar GEEN troetelbeestjes!

Trouwens, nie komen klagen als ge last moest krijgen van doorligwonden op ulle kont :-)

tot zondag,
Mimi