01 maart 2007

El Calafate + Perito Moreno

Hier zijn we weer…heel veel te vertellen, zo veel, dus beginnen we vanaf het begin….
Vanuit Ushuaia hebben we een binnenlandse vlucht genomen richting El Calafate omdat het echt niet zo makkelijk is weg te geraken uit Ushuaia met het gewoon openbaar vervoer.
El Calafate is een klein gezellig dorpje dat een toegangspoort is naar verschillende natuurparken, waar we natuurlijk wel eens een kijkje willen nemen, hoe schoon het daar wel niet is.
Na een uurtje vliegen, stonden we weer gepakt en gezakt om een nieuwe slaapplaats te zoeken en deze keer werd het kamperen op de plaatselijke camping. Proper, gezellig en vol met Argentijnen die hun weekendje daar kwamen doorbrengen. Overal had je er mini-barbeques, waar die mannen om 22u lekker, rustig hun stukje vlees aan het grillen waren. Dit is echt typisch Argentijns, een stukske vlees dat eten die mannen wel ne keer geire en dat met de plaatselijke hitparade op de achtergrond.
De volgende dag trokken we naar het Parque Nacional Los Glaciares, waar zich de spectaculaire Perito Moreno Gletsjer bevindt. Daar sta je dan, met uwen neus bijna tegen die gletsjer, die echt schreeuwt en kraakt, net spookjes die allemaal op een rij staan en een voor een het meer inspringen. Grote ijsblokken kraken om de zoveel minuten van de gletsjer en vallen boef baf het water in. Zo ongeloofelijk, machtig, hebben er 4 uur naar staan kijken. En om zo’n dagske af te sluiten hebben we ons ook een stukske vlees gegrild.... mjammie.
En dat kamperen bevalt ons wel, tentje, slaapzakje, lekker stinken naar het vuur. Kregen er zelf een zwerfwaakhond bij die heel de nacht aan de deur van onze tent geslapen heeft en die af en toe grolde als er iemand de dicht op ons terrein kwam. De dag nadien wanneer we El Calafate wilden verlaten, hebben we zelfs een afscheidsmars van 5 honden gekregen die ons hebben vergezeld tot het busstation.

Alle foto's: http://www.flickr.com/photos/nickenleen/sets/72157594564096406/

Geen opmerkingen: