21 maart 2007

San Pedro De Atacama (Chile)

18/03/07 - 20/03/07

En zo terug een busrit van Argentinië naar Chili. Deze keer geen nachtbus maar een stinkbus. Net vertrokken uit Salta, stond er al een file van Chilenen en Argentijnen aan de WC van de bus. Volgens ons had iedereen serieus last van krampkes, want heel de rit van 12u hebben we dit geroken. En om het WC avontuur nog wat straffer te maken, viel er op een bepaald moment op 4200 m in een scherpe bocht toch wel een dikke bomma uit het toilet, rolde de gang in met de benen omhoog en met de nylons op haar enkels. Pijnlijk maar ook wel grappig. En om af en toe eens een ander geurke te hebben, werd het kindje naast mij hoogteziek en kotste er op los. Zuur geurtje…..

Kuch, kuch…puf puf, aangekomen in San Pedro de Atacama. Een klein gezellig dorpje gelegen in een oase in de droogste, ruwste woestijn ter wereld. Van hieruit leuke, interessante uitstapjes gedaan naar de El Tatio Geisers, waar we om 4u ‘s ochtends moesten vertrekken, ijskoud….. om zo de grootste activiteit van de geisers waar te nemen. Onze gids had bij zonsopgang voor een lekker ontbijt gezorgd met eikes gekookt in de geisers. In de late namiddag zijn we naar Valle de la Muerte getrokken om de ruwe, prachtige landschappen te bewonderen en ‘s avonds afgesloten met een zonsondergang in Valle de la Luna. Romantisch….
Vandaag, stof in de oren, in de mond, tussen de r**t, want hebben vandaag een nieuwe boardsport leren kennen: sandboarden….op de duinen van de Atacama woestijn. Fietske en plankse gehuurd en wij de woestijn in. Het was mega, alleen spijtig dat er geen liftje te bespeuren was en na enkele keren de duin oplopen, waren we dood!

Geen opmerkingen: