18 maart 2007

Salta en Road trip

Zo trekken we verder naar het Noorden van Argentinië; Salta. met de nachtbus. Een 16 uur durende rit. ‘s Nachts rijden bespaart ons steeds een overnachting en heel veel tijd. Het leuke aan die bussen is dat de zetels bijna volledig plat kunnen zodat je toch redelijk kan slapen. (als er gene snurker of protter op de bus zit, wat dikwijls het geval is). Je krijgt nog een maaltijd, een dekentje en meestal wel ne goeie film. Maar deze keer was het anders. Ja ja…..er was potverdikke animatie voorzien….BINGO TIME in het Spaans….al die getallekes,echt niet simpel….niets gewonnen dus….en da’s niet eerlijk.
Salta is ook weer een gezellig dorpje maar eigenlijk al het mooie is rondom te zien. Met een gehuurde Chevrolet Corsa maakten we een avontuurlijke tweedaagse roadtrip.
Dag 1;
Met een propere wagen wijle weg…..een half uurtje later door het eerste dorpje waar Nick al direct een winkeltje zag met; Coca Y Bica. Daar hebben we een lading cocablaadjes ingeslagen om zeker niet hoogteziek te worden tijdens de rit naar 4200 m hoogte.
Een half uur verder…..serieus obstakel……de weg was weg….in de plaats daarvan een bergrivier waar we door moesten geraken. Samen met nog een paar andere Argentijnen hebben we daar een half uurke staan twijfelen, want dat rivierke was toch wel diep, nl tot aan Nick z’n kniekes. Den eerste felle Argentijn vlamde er met z’n pickup door maar dat was toch niet zo gezond voor zijnen onderkant. Den tweede felle, was den Belg Nick Van Raemdonck, met een gehuurde wagen waar ne serieuse waarborg op plakte, maar soit geen probleem….vlam er door. Krak. Boem. Splasch….gelukt!
En zo weer verder op en door zand, stenen, putten, modder om te genieten van de prachtige landschappen. Zo variërend; reuze cactussen, grillige gekleurde rotsformaties….zoutvlaktes waar we echt wel op wilden! Dus wij met de wagen, vroem een modderwegske in richting het zoutmeer. Weeral heel spannend want dat wegske was niet bedoeld voor auto’s en zeker gene gehuurde met ne waarborg van 2500 euro.
De trip gaat verder, niets te zien buiten een heel mooie omgeving en nog wat beestjes hier en daar…vooral ezels, heel veel gepimpte lama’s en ne verloren gelopen “inca” die ons deed stoppen en aqua, aqua riep! Diene mens hebben we natuurlijk wel geholpen.
Na 10 uur onderweg, aangekomen in een gezellig bergdorpje om daar de nacht door te brengen….maar eerst nog eens lekker gaan eten in het plaatselijk restaurantje. Na zo’n gezellig dagje met heel veel van die lieve pluizige lama’s, stond op het menu toch wel lama zeker!…mmmm…..wel zacht vlees, lekker!
Dag 2;
Weer op weg. Gezellige bergdorpjes gezien en terug richting Salta. De wagen eerst afgewassen vooraleer we hem terug binnen brachten want hij zag er echt schandalig uit.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Amai heb nogal wat foto's bekeken,nu wij er ook een weekje tussenuit zijn geweest.Tuurlijk is alles prachtig.Dat raften vond ik toch al stoer genoeg hoor !!
Ik zal jullie ook wat foto's doormailen, ze zijn niet zo spectaculair maar toch de moeite.

paul zei

Jawadde Leen en Nick,
'k was nog niet op jullie site geweest sinds jullie vertrek, maar nu heb ik ongeveer anderhalf uur nodig gehad om "starting at the beginning" van bij het afscheidsfeest tot vandaag de reis mee te beleven.
'k Heb ook al mooie dingen gezien maar amaai dit is toch wel wat!!
Paul ligt nu op zijn ene oor (het andere slaapt nog!) in Antwerpen te bekomen van een slaapkuurtje -sic- Ocharme diene jong, 'k zal ik hier wel fotootjes bekijken.
In ieder geval, jullie reis lijkt me meer dan de moeite waard. Je krijgt er direct goesting naar avontuur van.
groeten van Chris en co uit Dworp

Anoniem zei

Hey Leen en Nick,
Super om jullie verhalen mee te volgen.
Lekker veel foto's, ik ben stiekem heel jaloers op jullie en zou eingelijk in jullie schoenen willen staan...
't zal voor een ander leven zijn...
dikke kussen van Pascal en the kids

Tina

bieke zei

amai bangelijke foto's
(voor in de boekskes)
x bieke