03 april 2007

Jeeptrip naar Salar de Uyuni (Bolivia)

31/03/07 - 03/04/07


Na een rustige week op Paaseiland, waren we weer helemaal fit om er terug stevig in te vliegen…..terug naar de woestijn in San Pedro de Atacama om vandaar uit met jeeps door het woeste landschap naar Bolivia te trekken.
Met 6 man hobbeldebobbel, knots, boem, pats een nieuw land binnen. Met een 3 daagse trip zijn we langsheen vulkanen, lagunes in verschillende geuren en kleuren, geysers, flamingo’s en nog meer van dat moois gereden en dit op een hoogte tusssen de 4500 en 5000 m. Dat voelt heel raar aan, alles wat je doet is een mega inspanning! De eerste dag hebben we afgesloten aan aan Laguna Colorado op 4600 m. Waar ‘s avonds ons goed geamusseerd hebben met het spelen van UNO. De nacht zelf was ijskoud en iedereen voelde de hoogte in z’n hoofd.
De tweede dag om 08u in de jeep op weg naar de volgende lagunes en vulkanen, maar deze keer was het een echte vermoeiende rit….er kwam geen einde aan en je moet weten dat het enkel ruwe zandwegen zijn, gene E17. Om 17u aangekomen aan de Salar de Uyuni, de hoogste en grootste zoutvlakte van de wereld met een oppervlakte van 12000 m2. Een mooie volle maan werd weerspiegeld op de vlakte, maar nadien een hevig onweer.
Dag 3 met de jeep de oneindige zoutvlakte op, het weer was gelukkig beter maar er bleven wat wolkjes hangen. Zoals iedereen die op de zoutvlakte staat, hebben we natuurlijk ook de nodige onnozele foto’s gemaakt, want dat hoort erbij!
En zo zijn we gepekeld toegekomen in het dorpje Uyuni waar we ons al laten gaan hebben in souvenirwinkeltjes. Alles is hier zo goedkoop…onze koopkriebel is wakker geworden.
Alle foto's: http://www.flickr.com/photos/nickenleen/sets/72157600044434998/

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Aloha globetrotters!
Ik piep dikwijls op jullie site en geniet zo een klein beetje mee van jullie zalige avonturen !
Papa is jaloers op de foto's ! Gewoonweg PRACHTIG!
Geniet er dubbel en dik van !
Groetjes Gizi

Anoniem zei

Dag globetrotters,Wat moet het zalig zijn om al die dingen te doen die jullie nu doen.Shit, toch een klein beetje jaloes precies.Het verhaal met de bomma die in de bus met haar broek af de wc uitgerold kwam vond ik geweldig!
Geniet er nog van en voorzichtig he...
De ballen,
Remme

mimi zei

Awel, zijn jullie vermist??? Hopelijk niet gevangen genomen door de bandieten...meme zal al ongerust zijn :-)
Hier stralend weertje !!!
Pukje heeft volgens mama ne vrijer want ze is overdag vermist en s'avonds komt ze terug met haar pluimen omhoog.(Dus zeven kleine ukkepukjes voor jullie terugkomst.)

Nog veel fun daar !
Greetz
mimi & mamsels en papsels

Denkt aan mijn Kingsize-hangmat, liefst goede kwaliteit, merk een kleur speelt zo gene rol... :-p