28 april 2007

Rio de Janeiro (Brasil)

22/04/07 - 26/04/07
Carnaval is hier al even gepasseerd maar Rio blijft toch de moeite. Een gigantische stad aan de Braziliaanse kust omgeven door bergen.
Onze eerste echte uitstap was dan ook onmiddellijk naar het bekende jezusbeeld op de top van een berg met uitzicht over gans Rio. Als toerist moet ge dat gezien hebben, zoals ge in Brussel naar manneke pis gaat kijken en in Parijs naar den Eifeltoren. Indrukwekkend en zeker omdat er plots een helikopter boven het beeld vloog waar 2 basejumpers uitsprongen...moet echt kicken geweest zijn!
In de namiddag zijn we naar het bekende Copacabana strand getrokken, is ooit "the place to be" geweest. En dat was waarschijnlijk in de jaren '80, en die zijn daar dus nog volop bezig. Bodybuilders in spannende zwemshortjes, parrasollekes in alle kleuren, vliegtuigskes die met een reclamespandoek overvliegen en om de 10 seconden passeert er ne marchand van vanalles en nog wat: oesters, scampi's, taarten, bikini´s, ballen, brillen, suikerspinnen, drankskes, marihuana, hangmatten, .... Je kan er je dus kostelijk amuseren met alles af te kijken, en zeker de mensen.
Een volgend uitstapje was de volgende dag richting de Favella's, dit zijn de sloppenwijken van Rio waar verschillende drugsbendes leven en steeds vechten voor de macht. Zo waren er een paar dagen voordien serieuze rellen geweest tussen 2 rivaliserende "gangs" omwille van een machtsovername met 13 doden als gevolg. Onze gids deelde mee dat de uitstap toch veilig zou zijn. Toch moest hij nog even een paar richtlijnen meegeven zoals: If you see guns or if you see drugs dealing, don't take pictures.....maar 't zou allemaal veilig zijn. Dus wij elk vanachter op den brommer richting de Favella's....Nick zag al direct een paar snotneuzen met een mitrailette zo groot als zichzelf, verder zagen we de "watchers", dat zijn gasten die de boel in de gaten houden met walkietalkies en vuurpijlen in de hand...moest de politie zich toch in de Favella's wagen dan verwittigen zij iedereen door een pijltje af te schieten...en ge ziet zo wat adrenaline af en toe kan geen kwaad. En de rondleiding hier doorheen was echt de moeite.
In de namiddag hebben we de veilige overkant van Rio gekozen nl. de Sugar Loaf, een berg die uitzicht geeft over de stad, en hier hebben we kunnen genieten van een mooie, romantische zonsondergang....
In Rio zijn we 's avonds niet buiten onze hostel gekomen omdat Rio By Night niet echt veilig is. En deze keer waren we ook niet in onze "sociale" en hebben geen vriendjes gemaakt in onze hostel. Maar we hebben wel weer 1 speciaal geval leren kennen. Ne kortgeknipte, geblondeerde, gespierde, pezige, kickboxende fransman uit Marseille. Een crapuulgezichtje maar wel sympathiek en heel direct in zijnen babbel. Zo wisten we dat hij 2 dagen geleden gearriveerd was in Rio omdat hij problemen had met z'n Thaise vrouw, dat volgens hem een hysterisch wijf zou zijn dat al zijn geld opsoupeert. Dus is hij naar Rio gekomen om al z'n problemen te vergeten en hier wat te kickboxen, disco's doen en vrouwen te versieren. (Ondertussen wisten we al dat hij sinds zijn aankomst in Rio er al 2 gep**pt had). Maar ok, onze Richard is gisteren wel gaan feesten.... Nick zei nog...ik zie diene nog wel eens problemen hebben met een vrouw dat eigenlijk een vent is.....Vanmorgen 07u....onze Richard in alle staten....(nu volgt letterlijk zijn verhaal...) Nu was hij vannacht toch wel naar de hoeren geweest maar bleek het een crack of heroïne hoer te zijn want ze was blijkbaar heel mager en hij had gezien dat ze wel wat nodig had. Na zijn plezierke werd hij aangesproken door een ladyboy die een sigaret vroeg en hem ook wel gratis wou p**pen (zo vertelde hij het ons, zonder gêne). Ondertussen zat ze al met haar hand in zijn broek, verschoten duwde haar haar weg en nam hij en zij elk een verschillende taxi....maar in den taxi viel zijne frank....700 euro uit zijn onderbroekske gepiekt....en nu gaat hij haar zoeken, naar de Favella´s een wapen kopen en haar iets doen en dan 't vliegtuig nemen naar een ander land.....Van elk soort loopt er wat rond maar zo'n geval hebben we nog niet veel ontmoet....en jammer nu hebben we Rio verlaten en zullen niet snel het vervolg kennen.

1 opmerking:

Ben Tubby zei

Hello,
I found the URl to your blog scrawled on a toilet door at one of the refugios on the Torres del Paine circuit, Chile. Can´t understand a word of it, but great photos!!