13 april 2007

Pantanal (Brasil)

09/04/07 - 12/04/07


Aangekomen in Campo Grande in Brasil, waren we klaar om een vierdaagse trip door de Braziliaanse Pantanal te ondernemen. Moerasland waar na de Seringeti in Tanzania het meeste wildlife te zien is. Welke beestjes kan je daar dus allemaal zien: zwarte panters, jaguars, anaconda´s, piranha´s, veel krokodillen, papegaaien, toekans, miereneters en heel veel mugskes,….
Na een rit van een uur door de Pantanal waren we aangekomen in ons basecamp van waaruit we alle excursies deden.
En zo zijn we eindelijk eens gaan paardrijden, om 04u30 vertrokken we om een mooie zonsopgang mee te maken en om de hitte wat te mijden. Onze gidsen keken voortdurend uit naar de krokodillen. Want onze tocht was bijna voortdurend door het water, zelfs tot kniehoogte. Spannend. Het leuke aan de rit was wel dat we niet als een bende seuten aan het wandelen waren maar mochten als echte cowboys galopperen….yihaaaaaaaaa.
Een andere leuke en toch wel een spannende activiteit was piranha-vissen. Een half uurtje rijden met de truck om de juiste plaats te vinden, en dat was nu net de vijver met de meeste krokodillen….aaah ja want die eten Piranha´s. We kregen elk een vislijn met wat fresh meat…om te vissen op…krokodillen en piranha´s want die lusten allemaal wel ne keer geire een goe stukse vlees. En dan het straffe van al was…dat we van de gids het water in moesten. Leen met het manke been en bijna zonder teen want wetend dat alle die hongerige viskes rond uw tenen zwemmen en dan 2 meter verder zie je de krokodillen loeren of ge geen stukske vlees of vis te veel had. Zo slaagde een meisje uit onze groep erin om toch een krokodil aan den haak te slaan. Hillarisch.
En wat stond er ´s avonds op het menu…..lekkere viskes met scherpe tandjes.
Ook het slapen daar was deze keer niet in een luxe hostel, ook niet ons gezellig tentje maar een hut met 6 hangmatten in, da´s weer ne keer iets anders. `s avonds werden we opgegeten door de muggen en die muggen werden dan weer opgegeten door de vleermuizen die rondfladderden in de hut. Het enige nadeel hiervan dat die vleermuizen ons onderkakten…
De nachten waren ook steeds avontuurlijk….plots hoor je toch wel iemand heel raar snurken of last hebben van z´n maag….bleek een kalf te zijn dat de hut was binnengeslopen….en nog even later…plets plets, pppppssssssssssssssjjjjjjjjjjj, psssjjjjjjjjj; pipi en kaka van de koe in de hut. Toen moest ze buiten, de lol was eraf. Hevige nacht….´t was nog niet gedaan….ons Nickje had z´n hangmat verhangen en knopen leggen kan hij blijkbaar niet echt goed (heeft ook niet in de scouts gezeten, maar in de Chiro). Dus eindelijk wat rust in de hut…..nee, krak, boem, patat, knots….aaaaaaaaaaaaaaaaiii, ons Nickje tegen de grond. De moeite….
Alle foto´s: http://www.flickr.com/photos/nickenleen/sets/72157600073588807/

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha kerel,
ik volg af en toe wel eens mee op de site en het ziet er wel vet heftig ruig uit! Pure Rock & Roll man!
Enfin, beiden nog veel reisplezier en ik zal af en toe nog wel eens wat commentaar hier neerzetten. Hebben jullie ook een emailadres? Je kan anders iets kleins sturen zodat ik dat ook heb. het mijne is performance@corbug.be De groeten aan het vrouwtje ook al heb ik ze nog nooit gezien, maar dat komt wel eens ok veronderstel ik. Wij zitten hier net in ons nieuwe huis, net nog stekene, bijna kemzeke...
De kever is na 5 jaar ook echt bijna klaar, dus als ge terug zijt kan er nog wel eens een old-skool cruizke geplaceerd worden.

Greetingz,

One of the Dissen under the stairs,

haha