08 mei 2007

Cuzco en Machu Picchu (Peru)

03/05/07 – 06/05/07

Nu richting Cuzco, ooit de belangrijkste Inca stad. Heel gezellig, mooie pleintjes, gebouwen, kerken, smalle straatjes en natuurlijk is dit de poort naar El Valle Sagrado. De Sacred Valley is een heel mooi en groen gebied waar de Inca’s geleefd hebben. Zo hebben we een uitstapje gemaakt naar de verschillende Inca dorpjes waar we toch wat hebben opgestoken over de Inca’s. Dat moeten echt slimme mannen geweest zijn. In hun bouwkunst erken je steeds de vorm van een slang, puma en condor. Echt fascinerend heel die Inca geschiedenis.
We hadden dan ook heel graag de bekende Inca Trail gedaan, een 4 daagse trektocht door de Sacred Valley. Wij hoopten deze daar te kunnen boeken maar blijkbaar moet je dit al een jaar op voorhand plannen. Zo zat alles al volgeboekt voor de komende maanden.
Dan maar met de trein naar Aguas Calientes om de volgende morgen om 05u steil omhoog richting de Machu Picchu te klimmen om daar de zon te zien opkomen. Machtig.
Als je weet dat deze stad pas in 1911 per toeval ontdekt is….zo immens.
Na een ganse dag daar doorgebracht te hebben, terug te voet naar beneden.
En die klein mannen daar weten ook al heel goed hoe ze wat centjes kunnen bijverdienen. Kruipen in hun “traditionele” kledij en lopen het pad af om aan elke bocht waar de bus passeert even te wuiven. Zo doen ze dat aan elke bocht en beneden stopt de bus waar ze dan van elke toerist die in die bus zat wel wat centjes krijgen. En dan gaan ze uitgeput weer mee met een lege bus naar boven om naar de volgende lading toeristen te wuiven.
En wij, ook uitgeput, hebben nog een uurke gaan baden in de plaatselijke Aguas Calientes......zalig!

Geen opmerkingen: